Nieuws en recensies


Optreden De Vliegende Hollander zeer geslaagd - zondag 4 november 2018

De toneelvoorstelling van 'De Vliegende Hollander' op zaterdag 3 november was zeer geslaagd. De cast van toneelgroep Het Nieuwe Masker uit Hoogeveen vermaakte het publiek opperbest. Het verhaal ging over de verdwijning van de kapitein van het oude spookschip, de zoektocht van zijn zoon, het ruwe zeemansbestaan tijdens de VOC tijd en vooral ook de liefde. 




De toeschouwers zaten in de zaal rondom een prachtig opgebouwd scheepsdecor. Op het dek speelden de negen acteurs met verve hun rol en beeldden trefzeker hun types en karakters uit. De creatieve vondst van flashbacks maakte het mogelijk twee verhaallijnen naast elkaar op het toneel te tonen. Het spel werd daarbij ondersteund door licht, muziek en spannende scheepsgeluiden.
 
Terwijl de kapiteins hun schepen woeste zeeën lieten bevaren, zagen de toeschouwers aan boord hilarische verkleedpartijen, bonte gevechten met degens en (water)pistolen en verschillende liefdesverklaringen. Alles viel uiteindelijk op zijn plaats en de liefde overwon aan het einde van de avond zelfs de grenzen van het geestenrijk. Het publiek genoot met volle teugen van deze humoristische klucht en beloonde de acteurs na afloop met een daverend applaus en staande ovatie.
 
Op de foto links zien we de spelers op hun 'schip' en rechts Hanny Hiddema die de spelers een roos geeft als bedankje van het dorpshuis.
Meer foto's staan in het fotoalbum 'Activiteiten 2018'


Terug naar de vorige pagina >